Vækst og velvære

Det ses med det blotte øje, men også de løbende vejninger fortæller, at vores limousiner har det rigtig fint og trives virkelig godt i denne tid.

De højdrægtige køer, som skal kælve i april/maj, er ved at være godt tykmavede, og man kan se, at deres kalve spræller inde bag det stramme maveskind.

Tre kvier, som snart er to år gamle, skal alle kælve i juni. De fylder også godt i landskabet.

De otte kviekalve, som vi fik sidste år, guffer foder i sig til den helt store guldmedalje, og lægger masser af kilo på. Det tegner til, at der bliver sat ny årsvægt rekord for kvier, ja måske bliver den endda slået flere gange, for flere af kvierne ligger helt i top med hensyn til tilvækst.

Tyrekalvene Laban og Marius har også skub på. Laban var ikke noget særligt til at begynde med, men nu hedder det 2-2½ kg om dagen. Mindstemanden Marius er snart ikke længere den mindste kalv – han haler godt og grundigt ind på den næstyngste, som er en kviekalv, der er godt to måneder ældre end ham selv.

Tog lidt billeder i stalden i dag – se seks af dem på facebook-siden. Alle kan se billederne, også de, der ikke selv har facebook-profil. Klik på/ved facebook-logoet.

Det her indsatte billede viser to kvier, som begge har potentiale til at sætte ny årsvægt rekord for kvier i besætningen. Den højstillede kvie til venstre er efter Akkedal Hero PP. Den kompakte kvie til højre er efter Engkjaer Get It.

DSC_0155-lise-og-liva