Hvorfor kød fra Balløjgården?

Kød fra limousinekvæget regnes til noget af det bedste oksekød, som overhovedet fås. Kødet er særdeles velsmagende og meget magert.

Du kan som kunde købe og spise kød fra Balløjgårdens dyr med ekstra god samvittighed. Vores dyr lever nemlig under de bedst tænkelige forhold:

  • Dyrene er på græs fra maj til langt hen på efteråret med mulighed for at gå ind i “sommerstalden” under dårligt vejr.
  • Dyrene er på stald om vinteren – i løsdrift med masser af halmstrøelse – og grupperet efter de enkelte dyrs behov.
  • Dyrene vinterfodres med hjemmeavlet grovfoder. Der er wrapgræs til alle plus roer til diegivende køer og dyr, der skal vokse.
  • Kalvene får en lang dieperiode – mindst 6 måneder, men som regel lidt længere.
  • Kalvene får kraftfoder bestående af valset hjemmeavlet byg blandet med et indkøbt proteinfoder.
  • Dyrene er reelt aldrig syge og får derfor heller ikke medicin. Kødet er derfor garanteret fri for medicinrester.

Dyrenes velfærd er yderst vigtig for os.

Vi er derfor flere gange dagligt hos dyrene, både for at sikre os at de alle har det godt, men også for for at klø, klappe og nusse dem…