Larm på Balløjgården

Oh rædsel en larm og en uorden på grund af fravænningerne i går. De fire tyrekalve fra april og maj måned brøler hjerteskærende efter deres mødre, men har dog accepteret deres skæbne. Tyrenes mødrene brøler alle mere eller mindre og farer hvileløst rundt.

Værst er det dog med kviekalven Ling, som bare ikke vil acceptere at hun nu – for anden gang! – er blevet fravænnet. Selvom hun er et år gammel om to dage, så skaber hun sig som noget pattebarn. Springer over skillevægge og prøver på alle måder at komme ud til sin mor. End ikke strøm omkring stien kunne forhindre hende i at springe over. Utroligt at selv den sødeste kalv sådan kan slå hjernen fra over at blive skilt fra sin mor. Det er virkelig en streng fase at skulle igennem for hende. Men fravænningen er jo tvingende nødvendig, da moderen er højdrægtig og skal kælve om en måned. Det skal siges, at moderen selvfølgelig heller ikke er tilfreds med situationen.

De urolige og utilfredse køer har selvfølgelig også fået Heatime-anlægget til at gå helt amok. Ni brunstalarmer blinker anlægget vist med lige nu – ingen af dem er ægte.