Balløjgården i juni

Limousineflokken er aktuelt på 16 dyr – 7 køer med kalve samt to årskvier. Alle dyr er på græs, og de har nok af det, da de for få dage siden blev flyttet til en ny mark. Ja, juni er (også) en skøn tid.

Kalvene trives fint, og det er en fornøjelse at følge dem. Alle kalve kan snakkes med, dog er de ikke alle lige begejstrede for menneskekontakten. Forhåbentlig bliver de to mest reserverede også snart opsøgende, ligesom de øvrige.

I år fodres de små i kalveskjul med valset byg blandet med kalveprotein, så der er sørget godt for dem. Kan dog ikke lade være med at irriteres over, at gråspurvene også tager godt for sig af det valsede korn i kalveskjulet… Hvis nogen har et godt råd for at undgå dette, så lad mig det endelig høre.

Insemineringen er godt i gang. Fire køer er insemineret inden for de sidste to uger. De resterende tre køer insemineres så snart de viser tydelig brunst. De to førstekalvskøer, som kælvede i februar måned, har været virkelig lang tid om at vise noget som helst. Pt har kun den ene haft tydelig brunst og er insemineret. De øvrige køer har egentlig været pænt hurtige i cyklus igen.  En kvie skal også insemineres – venter på at hun viser rigtig brunst. De insemineringstyre, som bruges, er dels hvad jeg har haft liggende i inseminørens spand, dels hvad inseminøren selv har haft. Indtil videre: Atlas, Lisentorp Kevin og Engkjaer Get It

Stalden er netop blevet tom, da tyren Preben er sendt til slagtning. Han var efter den franske tyr Engy, så rigtig godt ud og havde alle papirer i orden. Jeg havde håbet at sælge ham til avl, men der var desværre ingen interesse for ham. Nu kan private kunder i stedet nyde ham som bøf med videre.

Til gengæld har en køber allerede udset sig kalven Balløjgårdens Rustan P som foldtyr fra 2021. Der er yderligere to pollede tyrekalve efter Risvang Gustav P blandt forårets kalve – sandsynligt at en af dem, eller måske begge, også vil være interessante til avl.

Derudover er årskvien Balløjgårdens Pling efter Damgaard King på vej til nye græsgange.

Vinterfoderet er på plads. Fik d. 5. juni leveret 57 minibigballer af fin førsteslæts wrap. Sammen med de 55 baller gammel wrap, som er på lager, så er der foder nok til mindst et år.

Jeg – og mine limousiner – tager gerne imod aftalte besøg. Så hvis du mangler at se på andre dyr end dine egne limousiner, så er du velkommen på Balløjgården. Dog skal du ringe eller SMS’e til 2449 8354 for at aftale tidspunktet.

Her i denne Corona-sommer, hvor dyrskuerne er aflyst, påtænker jeg også selv at tage på nogle limousine-besøg forskellige steder i landet. Først og fremmest der hvor jeg kan se nogle af mine ”gamle” dyr og deres efterkommere. Men sikkert også andre steder.