Balløjgården i juli 2020

Det er juli og det er sommer. Typisk dansk sommer, kan man vist sige, med en blanding af sol, gråvejr og regn.

Der er kommet tilpas med nedbør, så der er god tilvækst i græsset. Køerne kom jo på en ”ny” græsmark tilbage i juni måned og mangler absolut ikke noget. Der er pt ingen fededyr på stald, så derfor er der heller ikke wrap i tilskud til dyrene på marken.

Kalvene trives ganske fint, også selvom det er lidt så som så med fodringen af dem i kalveskjul.

Alle køerne og en kvie, som jeg gerne vil beholde, er nu insemineret. Afventer nu blot 3 ugers dagen for de to sidste insemineringer. Hvis de to holder, så er der god grund til at tro, at jeg har otte drægtigheder. Der er ikke drægtighedsundersøgt, og det er heller ikke umiddelbart planen at få nogen af dem undersøgt. Jeg erklærer dem drægtige ved udelukkelsesmetoden. Altså hvis de ikke viser brunsttegn, så er de drægtige. Alle har haft meget tydelige brunster, så der har reelt ikke været noget at være i tvivl om.

Jeg har haft en del forskellige besøg i den seneste tid. Alle, som er bare det mindste interesserede i dyrene, kommer med en tur på marken, hvor alle dyr lader sig snakke med. OK – nogle dyr er selvfølgelig mere gæste- og børnevenlige end andre. Nogle dyr er overdrevent snakkesalige, og de andre dyr lærer også stille og roligt, at gæster ikke er farlige.

En af de overdrevent snakkesalige er tyren Balløjgårdens Pedro – en dejlig og meget kødfuld tyr på snart otte måneder. Han patter stadig sin mor, hvilket ser temmelig voldsomt ud med den størrelse, som han efterhånden har. Pedro har også ageret teasertyr her henover sommeren, hvilket har kostet lidt på hans tilvækst. Så altså, hans lugtesans fejler ikke noget, selvom han nogle gange er lidt tidligt på færde med sin ”alarm”.

Forleden gik det op for mig, at Pedro faktisk står med et S-indeks på hele 128 !! Vist det højeste, som jeg (vi) nogensinde har haft. Da jeg tjekkede ham ud på hitlisten over danske limousinetyre, så jeg da også, at han står som nummer 9 på listen !! Whau. En jysk limousineavler har for nylig vist interesse for ham til brug på sine køer næste år. Det kunne bare være dejligt, hvis han skal derhen og være avlstyr. Det vil jo nærmest være synd at slagte så god en tyr.

Besøg i marken – kalven i forgrunden er Balløjgårdens Rustan P, kalven i baggrunden er Balløjgårdens Pedro