Praktiske oplysninger til kødkunder

 

Kødtype og -mængden

 

Kødet, som vi sælger, er fra store tyrekalve, som slagtes når de er omkring et år gamle. På det tidspunkt vejer tyrene typisk 550-600 kg. En sjælden gang i mellem sælges kød fra en kvie, som ikke skal indgå i avlen. En kvie vil være nogle måneder ældre, være lidt mørkere i kødet og have en lidt højere fedtprocent i kødet end en tyr.

Når dyrene er slagtet og kødet er modnet i kølerum, så vejer slagtekroppen typisk 330-360 kg, inkl. knogler, (knogler udgør normalt ca. 20 % af slagtekroppen).

Vi sælger helst kødet som kvarte dyr. Ottendedele dyr er dog også en mulighed. Et kvart dyr vejer normalt 80-90 kg og rækker typisk i næsten et år i en ”madglad” børnefamilie. Hvis husstanden ikke er særligt stor eller kødspisende, eller hvis frysekapaciteten er begrænset, anbefales det at dele en kvart med f.eks. familie, venner eller naboer.

 

Modtagelse af kødet

Kødet skal afhentes hos slagteren – se adressen nedenstående. Kunden – eller dennes repræsentant – skal være til stede hos slagteren, når kødet skal skæres ud – dels for at få stykkerne skåret passende ud i forhold til familiens ønsker, dels for løbende at lægge kødet i fryseposer.

Slagteren skærer kødet ligeligt ud. Det betyder, at alle kunder får kød fra både forende og fra bagende af dyret. Slagteren hakker det kød, som skal hakkes, og kunden får det hakkede kød med hjem som en samlet mængde i en plastiksæk. Også suppebenene får kunden med hjem som samlet mængde i en plastiksæk.

 

Pris for kødet

2014-prisen: Vores limousinekød koster kr. 58,- pr kg.
Den samlede pris beregnes ud fra dyrets vægt lige før udskæringen begynder. Prisen er inkl. slagteomkostninger.

 

Adresse til slagteren:

Kisbæk Slagteri
Ginegårdsvej 3
6240 Løgumkloster

 

Find vej:

(Kort mangler)

  

Huskeliste, når du skal hente kød:

  • Plastposer, store, f.eks. 8 liter - til emballering(fødevarekvalitet)
  • Plastposer, små, f.eks. 4 liter (ditto kvalitet)
  • Tusch – vandfast – til at skrive på poserne med
  • Kraftige kasser, baljer eller køletasker - til transporten
  • Evt. engangshandsker (egnet til fødevarekontakt)
  • Evt. forklæde, hvis du vil skåne dit eget tøj, når kødet pakkes
  • Evt. tæppe eller dyne til overdækning af kødet i bilen, hvis du skal køre langt

 

 

Hvordan anvendes de enkelte kødstykker? Det kan være lidt uoverskueligt, men der er hjælp at hente i denne 

 

interaktive oversigt med oksekødsudskæringer 

(lavet af organisationen Landbrug og Fødevarer).

 

 

 

 

Balløjvej 2, Kolsnap, 6500 Vojens

Balløjgården