Dødfødt kalv

Den 12. december var en sort dag på Balløjgården. Det skyldes, at kvien Mona fik en dødfødt tyrekalv. Ikke kun os selv, men også Mona var tydeligt nedtrykt over det.

Det ulykkelige var, at kalven var levende indtil kort før fødslen, men den begyndte altså at trække vejret, inden hovedet var ude. Det er jo ikke normalt, så vi gætter på, at navlestrengen måske blev afklemt i opblokningsfasen, og at vejrtrækningsrefleksen derfor gik i gang.

Ikke fordi at der var tale om en særligt vanskelig fødsel – der blev kun ydet let fødselshjælp – men Mona skulle som førstegangskælver selvfølgelig også arbejde for sagen.

Kalven skulle have haft nr. 118. Det er anden gang i vores limousinekarriere, at vi mister en levedygtig kalv i forbindelse med fødslen. To gange har vi fået misdannede kalve, som ikke var levedygtige – det var selvfølgelig også træls, men at miste fuldbårne og levedygtige kalve er bare mega surt.

Kalven vejede 49 kilo og var efter Damgaard King. Faderen kan dog ikke lastes for den dødfødte kalv.

Vi håbede, at Mona måske ville agere hjælpe-mor for de tre andre King kalve, men det ser det ikke ud til. Specielt den ene af dem ser ud til godt bruge lidt ekstra mælk. Nogle af kalvene har forsøgt at patte på Mona, men hun finder sig ikke i det.